Първоначално публикувано от alfa maniak
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Понякога гасне при завой + мигаща лампичка на ръчната
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от boikashushi Покажи съобщениедатчик за оборотите.днес го смених и вече в завоите нямам проблеми.
Comment
-
Да в завой освободена от скорост с натиснат съединител гаснеше.А аз отидох спецялно за друго,много рядко се случваше да неще да пали но и това се оправи когато ми смениха датчика за оборотите.Цена трябва ли ти и къде ми я поправиха?
---------- Post added at 03:24 ---------- Previous post was at 03:15 ----------
моята е 156 бензин
Comment
-
Първоначално публикувано от boikashushi Покажи съобщениеДа в завой освободена от скорост с натиснат съединител гаснеше.А аз отидох спецялно за друго,много рядко се случваше да неще да пали но и това се оправи когато ми смениха датчика за оборотите.Цена трябва ли ти и къде ми я поправиха?
---------- Post added at 03:24 ---------- Previous post was at 03:15 ----------
моята е 156 бензин...
Comment
-
Незнам при мен може да не е релето аз затова я правих в аутоиталия знам си правата на недоволен клиент,докато в някои други сервизи ме убеждават,че са прави и трябва да давам пари за здрави части докато не напипат болната.но сега се оправи и гасненето в завой едва ли са правили друго без да си вземат ппарите и да ми кажат но засега е това при мен вече го няма този проблем.може по нататък да се пяви никой не е застрахован.
Comment
-
Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщениеколега кое реленце са ти сменяли и къде се намира точно,че моята напоследък взе да ми прави номера и я паля с голям зор /все се дави и въртя по 5-10 минути/Аз съм със 146 1.4 боксер.След 2 седмици колата пак отказа да пали - тогава пък се оказа главното реле. Прилагам снимка да видиш къде се намират моите релета (червеното е главното, а черното - това за бензиновата помпа):
(Щракваш изображението за по-голяма резолюция)
Дано съм ти бил полезен и проблема ти се окаже толкова лесен за оправяне като моя! Иначе наистина друга възможна причина за непалене е импулсния датчикLast edited by Nyte; d.m.y г., 10:59.
Comment
-
Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщениеколега кое реленце са ти сменяли и къде се намира точно,че моята напоследък взе да ми прави номера и я паля с голям зор /все се дави и въртя по 5-10 минути/Аз съм със 146 1.4 боксер.
Другата по-вероятна причина,на която обаче никой не обръща внимание е повишен пад на напрежението до бобините.Това включва точно главните релета.Тоест захранването им и нормалното им износване и нагар на контактните им пластинки.
Друга причина,но със съвсем същите симптоми е умиращ акумулатор!
Той си върти горе-долу добре,но кляка напрежението под допустимото,за нашите кочини и трудно палят.
Започне ли акумулатора под товар да кляка под 10 волта,паленето става доста трудно.Такъв акумулатор може да изкара още година на друга кола,с друго запалване,но за нашите не става!
Ако е импулсния датчик,няма да пали изобщо.Не се бъркайте с ТС.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Колеги много ви благодаря за съветите ,и на Nyte за снимките,но ще ви кажа къде ми е бил проблема.Преди 10-12 дена един приятел ми втълпи идеята ,че трябва да си сложа свещи БОШ от тези четириполюсните с кристала,и от там ми почнаха мъките по паленето.Та тази сутрин след като ви писах реших да сляза долу и да сменя свещите със старите които си бяха-Valeo,постегнах малко обувките на кабелите-и о-чудо -колата запали от ряз.Реших ,че е било малшанс и преди 2 часа реших да пробвам пак-куклата не ме изчака да дозавъртя ключа и запали.С две думи смених свещите и проблема изчезна.Но немога да си обясня защо новия БОШ не се хареса на колата?А що се однася до акумолатора -той е чисто нов-има няма 2 месеца,и нарочно купих 62Аh,но честно не знаех че като падне малко акумолатора и ще имам проблем-ще го имам навпредвид-отново благодаряLast edited by pisa_misho; d.m.y г., 22:53.sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER
Comment
-
Колеги, при мен го имаше същия проблем с гасненето.
Най-смешна е причината за това гаснене, може и при колегата да е същата като му гледам снимките.
Оксидирала клема на акумулатора, свалих си клемите и хубаво ги изшлайфах да блесне, яко стягане и няма повече ядове.
Егати тъпотията, а?
Успех!146 1.3 боксер 1996г.
156 SW 1.9 JTD 8V 2002
Comment
-
Първоначално публикувано от markoff Покажи съобщениеКолеги, при мен го имаше същия проблем с гасненето.
Най-смешна е причината за това гаснене, може и при колегата да е същата като му гледам снимките.
Оксидирала клема на акумулатора, свалих си клемите и хубаво ги изшлайфах да блесне, яко стягане и няма повече ядове.
Егати тъпотията, а?
Успех!
Comment
-
Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщениемога само да се радвам ако съм ти помогнал.Като зачистиш моторчето направи пак малко проби,и пиши какво е станало.На място може и да не го прави винаги,защото в движение има още фактори който могат да помагат на колата да угасне-например струята въздух която влиза през маркуча понякога кара степ моторчето да се товари!
Comment
-
При мен днеска пак угасна само, че докато си карах направо този път. Карах с висока скорост и ударих спирачките, изключих от скорост малко преди да спра и оборотите паднаха до 500 и колата угасна. Вече имам сериозни подозрения, че истинския виновник за тия номера е дебитомера, който вече си е и за смяна.
Comment
Comment